قرص های لاغری مورد تایید و اثرات آنها

در سالهای گذشته یکی از بهترین تجارت ها برای شیادان فروش قرص های لاغری ای بوده که عملا این قرص های لاغری یا تاثیری نداشتند و یا تاثیر مخرب و مضری بر بدن داشته اند.

به همین دلیل تصمیم گرفتیم که قرصهای لاغری مورد تایید رو که از سازمان های جهانی مثل FDA تاییدیه گرفتند و یا در جهان مورد استفاده هستند معرفی کنیم. قبل از هر چیز باید ذهنیت شما در مورد قرص های لاغری رو اصلاح کنیم و به چند باور غلط در این زمینه پایان بدیم.
 

قرص های لاغری

قرص های لاغری نمی توانند متابولیسم بدن را بالا برده و از این طریق به لاغر کردن انسانها بپردازند و تبلیغاتی که در این زمینه میشه غیر قابل قبول هست. چراکه متابولیسم بدن توسط غده ی تیروئید و هورمونی که ترشح میکنه کنترل میشه و تحقیقات علمی ای که ثابت که با راههای غیر طبیعی میشه متابولیسم رو بالا برده و لاغر شویم وجود ندارد.

قرص های لاغری می توانند با کم کردن اشتها و یا جلوگیری از جذب کالری به لاغری شما کمک کنند. اما باید توجه داشته باشید که درمان اصلی برای افرادی که اضافه وزن و چاقی شدید دارند و BMI آنها بالاست، رژیم لاغری و ورزش است.

بدلیل عوارض جانبی این قرص های لاغری توصیه می شود فقط در زمان چاقی شدید و BMI بالا یعنی جاییکه فواید این قرصهای لاغری از مضراتشان بیشتر است از این قرص های لاغری استفاده شود.
 

مکانیزم عملکرد قرص های لاغری

داروها و قرصهای لاغری یا ضد چاقی از یک یا چند مکانیزم زیر استفاده می کنند:
 
کاهش اشتها
یکی از روشهایی است که قرص های لاغری برای کمک به لاغری و تناسب اندام شما استفاده میکند. همچنین عارضه کاهش اشتها در بعضی از داروهای ضدافسردگی هم در خود موادی برای کاهش اشتها دارند که از آنها به عنوان قرص لاغری استفاده می شود.
 
دخالت با توانایی بدن برای جذب مواد مغذی خاص در غذا که به لاغری کمک می کند
بطور مثال قرص زنیکال یا اورلیستات جلوی جذب چربی توسط بدن را می گیرد. بعضی از انواع فیبرها با مهار کردن هضم غذا باعث کاهش جذب کالری می شوند.

در ادامه می خواهیم به معرفی این داروها بپردازم فقط باید توجه کنید بدلیل عوارض این داروها زمانی که افراد بیش از حد چاق اند و همچنین در دوره های کوتاه مدت می توان استفاده کرد.
 

 
اورلیستات ( زنیکال یا ونوستات )
یکی از قرصهای لاغری اورلیتسات (زنیکال) است که با کاهش جذب چربی باعث لاغری می شود. از اثرات جانبی این دارو می توان به مدفوع چرب اشاره کرد. در سال ۲۰۰۷ این دارو توسط FDA برای فروش مورد تایید قرار گرفت. درسال ۲۰۱۰ FDA نسخه تجدیدنظر شده این دارو را با نام زنیکال تایید کرد که در آن به خطراتی که این دارو برای کبد دارد اشاره شده است. از ۴۰ میلیون مصرف کننده این دارو ۱۳ مورد آسیب های شدید کبدی را گزارش کرده‌ اند.
 
لورکارسرین ( بلویک یا زنیکال)
یکی دیگر از قرصهای لاغری که به معرفی آن می پردازیم، قرص لورکارسرین یا بلویک است، که درسال ۲۰۱۲ برای درمان اضافه وزن و سایر بیماریهای همراه با آن تایید شد. یکی از ویژگیهای بارز این داروی لاغری بی خطری نسبتا بالای آن است.

در ادامه بخشی از نتایج شرکت دارویی آرنا را که در هنگام تست این دارو بدست آمده باهم دیگر می خوانیم:

در سال اول بیمارانی که با لورکارسرین درمان می شدند در پایان سال حداقل ۸٫۲ درصد از وزن خود را کم کردند. در سال اول قرص لاغری لورکارسرین باعث کاهش دورکمر، BMIو کلسترول، کلسترول LDL و تری گلیسرید شد. همچنین لورکارسرین باعث افزایش ضربان قلب یا فشار خون نشد. در بین متداول ترین اثرات جانبی لورکارسرین در بین بیماران تحت آزمایش را می توان، سردرد، سرگیجه و تهوع دانست.
 

 
سیبوترامین ( ریداکتیل یا مریدیلا )
سیبوترامین قرصی ضداشتها یا کم کننده اشتها می باشد که علاقه به خوردن را کاهش می دهد. سیبوترامین ممکن است فشارخون را افزایش داده و باعث خشکی دهان ، یبوست ، سردرد و بیخوابی شود.

درگذشته توسط ایالات متحده اعلام شده بود که مریدیا یک داروی بی ضرر برای مقابله با چاقی است. دادگاه محلی ایالات متحده در ناحیه شمالی اوهایو ۱۱۳ مورد شکایت مربوط به اثرات جانبی منفی این دارو را به دلیل عدم دلایل کافی رد کرده بود. برطبق تحقیقات اخیر مشخص شده که این دارو برای سلامتی خطرناک است. این دارو بدلیل مضرات بیشتر از سود آن از بازارکشورهای آمریکا، انگلیس، استرالیا، هنگ کنگ و کلمبیا جمع آوری شده است.
 
ریمونابانت ( آکومپلیا )
ریمونابانت یک داروی ضدچاقی تازه است. این دارو برروی مغز تاثیر گذاشته و باعث کاهش اشتها می شود. همچنین این دارو به صورت جانبی باعث افزایش گرمای بدن و درنتیجه افزایش انرژی صرف شده می شود.

هرچند این دارو تاثیر بیشتری از سایر داروها ندارد اما بدلیل مسائل ایمنی در ایالات متحده و کانادا تاییدیه ضدچاقی دریافت نکرده است. این دارو در اروپا مجوز لازم را البته با درنظر گرفتن بعضی محدودیت ها دریافت کرده است. بااین حال در سال ۲۰۰۸ آژانس دارویی اروپا اعلام کرد که این دارو دیگر در انگلستان دردسترس نیست. یک ماه بعد شرکت سازنده این دارو اعلام کرد که دیگر این دارو را برای بررسی نشانه‌های بیشتر بررسی نمی کند.
 

 
متفورمین
در افرادی که دارای دیابت نوع دو هستند، داروی متفورمین می تواند به کاهش وزن کمک کند. متفورمین میزان گلوکز جذب شده توسط کبد را محدود کرده و از این طریق باعث لاغری می شود.
 
اگزنتاید
اگزنتاید یکی از داروهایی است که برای درمان دیابت نوع دو به کار می رود. این دارو تزریقی بوده و در بعضی از استفاده کنندگان آن باعث لاغری شده است. این دارو برای افراد غیردیابتی توصیه نمی شود.
 
پرامیلاتید
پرامیلاتید (سیمیلین) یکی دیگر از داروهایی است که برای درمان دیابت تزریق می شود و باعث تاخیر در تخلیه معده و ایجاد احساس سیری می شود. هم اکنون این دارو فقط برای استفاده همراه با انسولین در دیابت نوع ۱ و دیابت نوع دو تایید شده است و تحقیقات برای مصرف آن به عنوان داروی ضد چاقی در افراد غیر دیابتی بتازگی شروع شده است.
 
فنترماین/تُپیرامیت
ترکیب داروهای فنترامین و تپیرامیت که با نام تجاری کزیمیا از دپارتمان غذا و داروی ایالت متحده(FDA) در سال ۲۰۱۲ به عنوان مکملی برای درمان چاقی در کنار رژیم و ورزش تاییدیه دریافت کرد.


 
عصاره چای سبز
د رمورد این دارو ادعا شده استکه اشتها را کاهش و متابولیسم بدن را افزایش داده و باعث کاهش وزن می شود. اما در مورد تاثیر آن اطلاعات موثر و علمی در دسترس نیست و بعضا می تواند اثرات جانبی آزار دهنده ای داشته باشد.
 
کلام آخر
ما تمام سعی خود را داشتیم که در این مقاله در مورد تاثیرات ومزایا و مضرات قرصهای لاغری مورد تایید، با دید علمی و بدون جانبداری حقایق را بیان کنیم.

همانطور که خود شما در این مقاله دیدید اکثر این داروهای لاغری تاثیراتی بعضا آزاردهنده بربدن شما دارند و ممکن است هنوز بسیاری از تاثیرات مخرب یا مفید این داروهای لاغری کشف نشده باشد، چراکه دارویی مانند سیبوترامین زمانی بعنوان داروی لاغری بدون ضرر مصرف می شد و امروز جز داروهای لاغری ممنوع است.

از این جهت توصیه ما به شما عزیزان برای لاغری و کاهش وزن این است بجای استفاده از داروها بخصوص استفاده خودسرانه از داروهای لاغری با ورزش و رژیم غذایی مناسب بفکر لاغری و تناسب اندام خود باشد و همچنین با استفاده از داروهای لاغری مضر یا بدون تاثیر و تایید نشده سلامتی و آرامش خود را بخطر نیندازید.
 

منبع: سایت راستینه